NOORDWIJK – Op donderdag 30 mei (Hemelvaart) wordt de derde Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag georganiseerd. Een gratis sportfeest voor jong en oud, waarbij de aangepaste sport in het zonnetje wordt gezet.

Op een nieuwe locatie, sportpark Duinwetering in Noordwijk, worden meer dan 20 sporten tentoongesteld op het veld, in de zaal en zwembad. Met als doel om de bezoekers kennis te laten maken met deze sporten, zelf actief deel te nemen en integratie op het sportveld te creëren.

Ben jij een echte sportfan?
In samenwerking met tien Nederlandse Sportbonden is er een zeer gevarieerd programma, waar jong en oud zich vermaakt. Ook dit jaar komen weer 800 sporters met een beperking naar de Kampioenendag om te strijden voor de Nationale titel, toernooizege, of deel te nemen aan clinics. Naast het uitgebreide sportprogramma zal er een inhoudelijke sessie plaatsvinden met vier inspirerende gasten die onderwerpen als mode en voeding bespreken. Op de twee evenementenpleinen, zal continu reuring zijn, waarbij naast artiesten en muziek ook onze presentatoren Anouk Hoogendijk en Carlos Platier Luna hun opwachting maken. Dirk Kuyt zal de gehele dag, tijdens zijn ronde langs alle sportvelden, via een livestream te volgen zijn op de grote schermen, zelfs als hij het zwembad in springt.

Kom laten zien wat je kan!
Show je voetbalskills, laat zien hoe makkelijk je kan scoren met een hockeystick, kom tennissen of stap in een rolstoel om te rolstoelbasketballen. Misschien ontdek je jouw nieuwe, favoriete sport tijdens de Kampioenendag. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Programma:
12.00 uur – Start sportprogramma & clinics
12:00 uur – Sessies inspirerende sprekers
12:30 uur – Anouk Hoogendijk & Carlos Platier Luna
13:00 uur - Opening Evenementenplein 1 & 2
17.00 uur – Einde sportprogramma
17:30 uur - Huldiging kampioenen en feestelijke afsluiting met Frans Duijts (hoofdveld)

De Kampioenendag 2019 wordt georganiseerd op Sportpark Duinwetering aan de Duinwetering 105 in Noordwijk.