AMSTERDAM - Jongeren in de omgeving van het Cornelius Outshoornplein en het Teldershof in Geuzenveld-Slotermeer konden afgelopen maanden kosteloos de cursus JeugdSportBegeleider volgen. De eerste deelnemers zijn inmiddels geslaagd. Vanwege het succes start er binnenkort een tweede cursustraject.

De cursus JeugdSportBegeleider hangt samen met zaalvoetbaltrainingen die elke woensdag- en zaterdagavond in Geuzenveld worden georganiseerd door Sport op Maat. Vijftig jongeren doen hieraan mee. Uit deze groep zijn negen kandidaten voortgekomen die zijn gestart met de cursus JeugdSportBegeleider onder leiding van Tessa Blom.

Diploma

Na acht trainingen in de basisvaardigheden van het les- en leidinggeven in spelactiviteiten hebben acht kandidaten nu hun diploma behaald. Jongeren die deze cursus hebben gevolgd krijgen de kans bij Sport op Maat betaald sport- en spelactiviteiten te gaan begeleiden.

Zelfstandig organiseren

Na de meivakantie zullen de ‘afgestudeerden’ zelfstandig voetbalactiviteiten gaan organiseren op het Nigel de Jongveld en in Speeltuin Confucius. Op beide locaties is een Sport&Spelbox beschikbaar waar de benodigde materialen in opgeslagen kunnen worden. De jongeren krijgen een sleutel zodat zij zelf bij de spullen kunnen.

Aanmelden voor de cursus

Binnenkort start er een tweede cursus JeugdSportBegeleider in Geuzenveld. Aanmelden kan bij Tessa Blom: info@senb.nu