AMSTERDAM - Op 11 maart vond in Amsterdam de eerste regionale plaatsingswedstrijd voor het NK plaats. Springers van verenigingen uit West en Midden Nederland lieten hier in de C, D en E klasse hun oefeningen zien.

In de E klasse sprong het jong talent van Triffis, Sterre Bakker sprong bij de E pupillen met zeer strakke oefeningen verdiend naar het goud. Ook Tessa van Mullekom sprong een mooie wedstrijd. Zij pakte de tweede plaats. Samuel Musters tenslotte maakte het Triffis podium in deze klasse compleet en nam het brons mee naar huis.

In de klasse D pupillen sprong Daphne de Groot met mooie oefeningen naar de hoogste trede van het podium. Zij werd op de voet gevolgd door Lina Uljee die haar moeilijke oefeningen tot een goed einde bracht en het zilver behaalde.

Bij de D jeugd meisjes mocht Jara van Graafeiland het goud in ontvangst nemen en sprong Indy Metzelaar naar het brons. Finn van Veldhuisen sprong naar het zilver bij de D jeugd jongens.

De D junior gemengd was een klasse met veel deelnemers, Dymphy Jolen wist het hoofd koel te houden en sprong overtuigend naar de eerste plaats. Ook Annemoon Schermerhorn maakte haar oefeningen secuur af en wist het zilver in deze klasse te bemachtigen.

In de C klasse werd Triffis vertegenwoordigd door een aantal zeer sterke springers. Thallissa Wijkstra wist bij de C pupillen met een hoge moeilijkheid en nette uitvoering met afstand het goud te veroveren. De C jeugd meisjes werd gewonnen door Channa van Stroe die uitblonk met haar strakke oefeningen. Op de tweede plaats eindigde Elianne van Heerde en Tara de Vries pakte het brons. Ook in deze klasse een heel podium met Triffis springers.

Bij de C junior meisjes sprong Kirsten Dijkstra naar een mooie eerste plaats.

De C senioren tenslotte werd na een spannende strijd beslecht met goud voor Michelle Driehuis en zilver voor Lianne Strijbis.

Er werd ook synchroon gesprongen. Dit leverde goud op voor de paren:

Sterre Bakker en Laura van Mullekom E pupillen
Alieke van Heerde en Lina Uljee, D pupillen
Daphne de Groot en Indy Metzelaar D jeugd
Dymphy Jolen en Jara van Graafeiland D junior
Madelief Wijkstra en Lyana Jongkind C jeugd
Birgit Stevenson en Michelle Driehuis C senioren

Zilver voor:

Samuel Musters en Tessa van Mullekom E pupillen
Marlieke Bezuijen en Annemoon Schermerhorn D junior
Gwen de Geus en Tara de Vries C jeugd
Sanne Swart en Janneke de Groot C junior

en Brons voor:

Julian Bakker en Finn van Veldhuisen D jeugd
Kevin Dupuy en Mayra Glas (Veerkracht) D junior
Channa van Stroe en Elianne van Heerde C jeugd

De CDE springers van Triffis hebben met deze goede resultaten een uitstekende stap gezet voor plaatsing voor het NK. De volgende plaatsingwedstrijd zal zijn op zaterdag 8 april in de eigen trampolinehal van Triffis in Sportcomplex de Meent in Alkmaar. De AB springers van Triffis maken zich ondertussen op voor de internationale Flowercup die op 18 maart zal plaatsvinden in Aalsmeer.