AMSTERDAM - Jong Ajax staat na drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie nog altijd op nul punten. Maandagavond verloor de ploeg van trainer Mitchell van der gaag met 1-2 van Jong PSV.

De bezoekers uit Eindhoven stonden na een half uur al op een 0-2 voorsprong. Justin de Haas schoot een vrije trap tegen de touwen en Cheik Touré profiteerde van een fout van doelman Kotarski. Op slag van rust bracht Jurgen Ekkelenkamp de spanning terug door de 1-2 te maken.

Na de rust waren de beste mogelijkheden ook voor de PSV-beloften, maar wist Kotarski wel enkele malen te redden. Een tweede gele kaart voor De Haas zorgde nog voor een slotoffensief van de thuisploeg. Unüvar (paal) en Brobbey, met twee kopballen, waren dichtbij, maar konden een nederlaag niet voorkomen.