AMSTERDAM - De hockeysters van Den Bosch hebben zich zaterdag na een ware thriller geplaatst voor de finale van de Euro Hockey League. De Brabanders wonnen van Amsterdam na het nemen van shoot-outs.


De strijd tussen de twee beste clubs van Nederland was wederom een spannende. Waar Amsterdam in de competitie de laatste keren Den Bosch telkens de baas was deed men op Europees niveau niet veel voor elkaar onder. In de eerste helft had Amsterdammers weliswaar een licht overwicht, doch de grootste kans was voor Den Bosch. Ireen van den Assem kreeg de strafbal echter niet langs keepster Anne Veenendaal. Descoord werd er dus niet voor rust.

Dit gebeurde wel kort na rust toen Marijn Veen met een prachtig liftballetje de ban brak. Lang bleef deze stand staan, maar met nog een ruime minuut op de klok kwam Den Bosch toch langszij toen Frederique Matla een voorzet van Rosa Fernig op waarde wist te schatten.

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Deze begonnen voor Amsterdam al slecht toen Eva de Goed miste. Aangezien Den Bosch via achtereenvolgens Sanders, Matla, Welten en Koolen wel trefzeker bleek en daarna Lauren Stam ook miste was de vreugde groot in het Brabantse kamp. Den Bosch speelt Paasmaandag in de finale tegen Club de Campo Madrid.