AMSTERDAM - Den Bosch heeft een voorsprong genomen in de finalestrijd van de play-offs door met het kleinst mogelijke verschil van Amsterdam te winnen. Frédérique Matla zorgde in het Wagener Stadion voor de enige treffer (0-1).


Beide ploegen begonnen gehavend aan de aftrap. Amsterdam doet het al langer zonder captain Eva de Goede en kon nu ook niet over Marijn Veen beschikken terwijl bij Den Bosch international Ireen van der Assem ontbrak.

De Brabanders begonnen sterker aan het duel waar Amsterdam vooral leunde op de verdediging. De twee strafcorners die men kreeg leverden echter geen doelgevaar op. Amsterdam kreeg de eerste kans na een wervelende actie van Freeke Moes die dat echter niet kon belonen met een doelpunt. Aan de andere kant opende Matla even later de score wel met een fraaie backhand uit een assist van Rosa Fernig. Het betekende de honderdste goal van Den Bosch dit seizoen. Michelle Fillet kreeg nog de kans op de gelijkmaker maar haar strafcorner ging recht op keepster Josje Koning af.

Na de rust speelde Amsterdam met nog meer druk naar voren, doch hele grote kansen leverde dit niet op. De defensie van Den Bosch stond als een huis en dat bleef zo tot het laatste fluitsignaal waardoor Den Bosch zaterdag in eigen huis de twintigste landstitel in de historie kan binnenhalen.