AMSTERDAM - RKVV DEM staat na zes wedstrijden nog altijd maar op twee punten en is daarmee vooralsnog de hekkensluiter van de Derde Divisie. Zondag liet de ploeg van trainer Kiri Kalaitzis op bezoek bij JOS Watergraafsmeer opnieuw prima voetbal zien, maar dit leverde wederom geen punten op.

In Amsterdam kwam de jonge Beverwijkse ploeg al vroeg op achterstand na een overtreding van Jeremy van Gelderen. kevin Huijsman opende de score vanaf de strafschopstip. Mehmet Gencer kon kort hierop gelijk maken, maar zijn inzet werd door de Amsterdamse keeper tegen de lat getikt. Het geluk wat bij DEM ontbreek had de thuisploeg vervolgens wel toen Tim Plemper uit een onmogelijke hoek de 2-0 wist te maken.

DEM liet ook hierna prima veldspel zien, maar de ploeg met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar kon geen vuist maken tegen JOS waar ex-profs als Richmond Bossman en Raymond Fafiani, beiden dikke dertigers, met hun ervaring rustig bleven. De Amsterdammers trokken de zege dan ook over de streep.

Voor DEM moet de focus snel weer naar komende zondag want dan wacht weer een cruciaal duel als Hollandia, dat ook pas drie punten heeft, op bezoek komt.