ZAANDAM - Zaterdagavond 17 september staat Zaandam in het teken van de Damloop by night, een sfeervolle avondloop van 5 Engelse Mijl (8 km) door de levendige straten van Zaandam. Heb je zin in een sportieve uitdaging samen met vrienden, familie of collega's? Het is nog mogelijk om je in te schrijven en dit hardloopfeestje mee te vieren.

De 7e editie van de Damloop by night belooft een groot spektakel te worden, er worden meer dan 10.000 lopers aan de start verwacht. Langs het parcours, dat deels gelijk is aan dat van de traditionele Dam tot Damloop die een dag later op het programma staat, kunnen deelnemers volop entertainment verwachten. De motiverende beats geven die éxtra boost richting de finish waar het publiek als vanouds rijen dik staat in het centrum van Zaandam.

Lint van lichtjes


Naast de vocale ondersteuning langs het parcours zullen spectaculaire lichtshows ook een bijdrage leveren aan een onvergetelijke hardloopavond. Deelnemers aan de Damloop by night, die allemaal het speciale ASICS Runningshirt ontvangen bij inschrijving, wordt gevraagd daar nog een schepje bovenop te doen door lichtgevende accessoires te dragen. Zo loopt er tijdens de Damloop by night een lint van lichtjes door de karakteristieke straatjes van Zaandam.

Samen met collega's


Naast individuele deelname kunnen ook bedrijven gezamenlijk als team meedoen. Heb je zin in een leuk teamuitje met je collega's? Of ben je toe aan teambuilding of juist wat onderlinge competitie? Schrijf je dan samen met je collega's in voor de Damloop by night Businessloop en ren de 8 km samen met, of tegen, je collega's. Businessteams krijgen een gunstige startpositie, een teamfoto en exclusief toegang tot de businessfaciliteiten in het Dam tot Dam Park. Gaan jullie liever voor een langere afstand dan de 5 Engelse Mijl op zaterdagavond? Kies dan voor de 10 Engelse Mijl van de Dam tot Damloop Businessloop op zondag 18 september. Ontdek alle voordelen van de Businessloop op www.damloop.nl.

Voorbereiding op de Zaanse Schans


In aanloop naar de Damloop by night en Dam tot Damloop organiseert Le Champion de Pre-Run Dam tot Damloop op de Zaanse Schans. Deze voorbereidingsloop vindt plaats op vrijdagavond 2 september. Je kunt 3,5 Engelse Mijl (5,6 km) of 7 Engelse Mijl (11,3 km) lopen. Er is bij de Pre-Run plek voor slechts 1.000 deelnemers, dus schrijf je snel in op www.lechampion.nl/pre-run-dam-tot-damloop.

Inschrijven en voorbereiden


Klinkt de Damloop by night jou als muziek in de oren? Je kunt er nog bij zijn! Verzamel je hardloopvrienden en -vriendinnen en schrijf jullie in op www.damloop.nl. Je staat dan op zaterdagavond 17 september in het speciale ASICS Runningshirt aan de start van dit onvergetelijk hardloopfeestje.