AMSTERDAM-/ZAANDAM - Op zondag 17 september klinkt vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam het startschot voor de 37e editie van de Dam tot Damloop. Jaarlijks leggen 46.000 hardlopers het parcours van 10 Engelse Mijl (16,1 km) af tussen Amsterdam en Zaandam. Onder hen ruim 20.000 lopers die samen met collega's, relaties of klanten deelnemen aan de Dam tot Dam Businessloop. De grootste businessloop ter wereld en hét hardloopfeest dat je niet wilt missen! Daarnaast levert samen trainen naar de Dam tot Damloop ook nog eens gezondere collega's, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit op.

Vitaliteit is de laatste jaren essentieel geworden op de werkvloer. Het heeft niet alleen positieve invloed op het welzijn van werknemers, maar ook op prestaties van werknemers. Daarbij zorgt een gebrek aan vitaliteit ook voor meer ziekteverzuim en dat komt helaas steeds vaker voor in Nederland. Als veel collega's sporten en de uitdaging voor de Dam tot Damloop aangaan, ligt de drempel voor andere collega's om aan te sluiten lager. Onderlinge strijd op het gebied van bewegen versterkt de sociale cohesie, een interessant neveneffect is het wegvallen van hiërarchie. De receptionist of stagiair verslaat de directeur misschien wel in de eindsprint op de Peperstraat.

De Dam tot Damloop is absoluut een unieke ervaring voor iedere hardloper. Zowel beginnende hardlopers als getrainde hardlopers willen dit hardloopspektakel meemaken. Inmiddels staan er al meer dan 15.000 businesslopers van 1.000 bedrijven ingeschreven. De ongeëvenaarde sfeer, het feit dat de start en finish in twee steden liggen, kippenvel bij het lopen door de IJtunnel en de opzwepende muziek in Amsterdam-Noord maken dit evenement zo bijzonder. Op zaterdagavond 16 september vindt ook de Damloop by night plaats, het gevoel van de Dam tot Damloop maar dan in de avond en een kortere afstand, 5 Engelse Mijl (8 km).

De afterparty maakt dit teamuitje compleet!
Het Dam tot Dam Park is 'the place to be'. Een centrale plaats waar businessteams een eigen hotspot kunnen creëren voor personeel, klanten en/of relaties. Maar belangrijker nog, met elkaar kunnen proosten en nagenieten van de race. Het Dam tot Dam Park is als festivalterrein ingericht waardoor de gehele dag en avond (live) muziek te horen is. Op zondag vindt ook de prijsuitreiking van de businessloop plaats in het Dam tot Dam Park.

Inschrijven
De inschrijving voor de Dam tot Dam Businessloop is nog steeds geopend en meedoen geeft vele voordelen. Bij afname van het businesspakket is alles van start tot finish goed geregeld. Alle bedrijven starten vanuit een gunstige startpositie, grotendeels in de ochtend vlak achter de wedstrijdlopers, een teamfoto voor de start als leuke herinnering en direct na de finish te downloaden. Inschrijven kan via damloop.nl

Wandelen en fietsen ook mogelijk!
Tijdens het Dam tot Dam Weekend kunnen collega's ook wandelen of fietsen. In hetzelfde weekend wordt namelijk ook de Dam tot Dam Wandeltocht met 15.000 wandelaars en de Dam tot Dam FietsClassic met 6.000 fietsers georganiseerd. Ook hier zijn mogelijkheden om samen met collega's, relaties en/of klanten deel te nemen. Meer informatie: https://www.damloop.nl/dam-tot-dam-weekend