AMSTERDAM/AMSTELVEEN - De Zuid-Afrikaanse hockeyers Dayaan (24) en Mustapha (21) Cassiem maken de overstap van HDM naar de Amsterdamse Hockey & Bandy Club (AH&BC). Dit tweejarige contract is een belangrijke stap in hun carrière, die eerder begon bij HDM in de Nederlandse Hoofdklasse.

Dayaan, recent benoemd tot aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse nationale team, en zijn broer Mustapha, een middenvelder, hebben internationaal naam gemaakt met optredens tijdens de Olympische Spelen van 2021 en het WK zaalhockey. Hun komst naar AH&BC, een club met een lange traditie en sterke focus op talentontwikkeling, wordt gezien als een versterking voor de ploeg en hun ambities.

Na de zomer sluiten de broers aan bij de ploeg van coach Rick Mathijssen.

Joris Albers, Tophockey bij AH&BC, licht de transfer toe: "De komst van Dayaan en Mustapha naar AH&BC onderstreept onze missie om toptalent aan onze club te binden. Hun ervaring en vaardigheden op internationaal niveau verrijken ons team en dragen bij aan de wederopbouw van Heren 1. We volgen de broers al een tijd en kijken uit naar het moment waarop zij zullen spelen in het Amsterdam shirt.”