AMSTERDAM – LSVV heeft in Amsterdam een mooie prestatie neergezet. Tegen AGB, koploper van de tweede klasse B, zijn de Langedijkers erin geslaagd om het bekeravontuur een vervolg te geven. Na een 0-0 gelijkspel won LSVV de strafschoppenreeks. Doelman Dave Stet wist een belangrijke rol te vervullen voor zijn ploeg.

Het was een onbekende tegenstander voor LSVV. “Als je dan kijkt naar de ranglijst en ziet dat ze met een aardige voorsprong bovenaan staan, dan weet je dat je aan de bak mag” aldus Dave Stet.

Op een matig veld wisten beiden ploegen er een degelijke pot van te maken. Beiden ploegen bleven voetballen waardoor het een aardige wedstrijd werd. “AGB heeft veel individuele kwaliteiten en handige voetballers. Wij wisten daar goed teamspel tegenover te zetten waardoor het in 0-0 eindige” aldus Dave Stet. De doelman wist een kwartier voor tijd een strafschop te keren. De keeper betwijfeld of het een terechte penalty was, maar zijn reactie zorgde ervoor dat er weinig over die twijfel gesproken zal worden. Ook in de resterende tijd wist Stet met reddingen zijn doel schoon te houden.

In de strafschoppen serie zag LSVV een van de penalty’s gekeerd worden, maar gelukkig schoot AGB een strafschop naast. Na vijf penalty’s ging het één om één. LSVV schoot raak en Dave Stet stopte een strafschop wat de winst betekende. “En toen waren we opeens door naar de volgende ronde, super leuk “aldus Stet die vervolgt: “Het is een mooi compliment als team om winnend het veld af te stappen. Wie er op 10 december uit de koker komt als tegenstander maakt de doelman niet uit. “Zolang we er maar van kunnen genieten en er een leuke wedstrijd van kunnen maken” aldus de sluitpost van de Langedijkers.

Druk schema
Naast LSVV is Stet ook doelman bij zaalvoetbalvereniging Hovocubo uit Hoorn. Het is een druk schema voor de doelman die dat zelf ook weet: “Je lichaam vraagt weleens om rust en gelukkig kan ik mezelf dat op dinsdag en donderdag ook geven” aldus Stet die het veldvoetbal voorlopig niet gedag zal zeggen. “Ook al speel ik in de zaal met de beste spelers van Nederland bij Hovocubo of het Nederlands team, ik zou niet willen stoppen met veldvoetbal” aldus de Heerhugowaarder.

Ambitie
Dave Stet is een ambitieuze sporter die heeft laten zijn weloverwogen stappen te maken. Op het veld was dat de overstap van vierdeklasser KSV naar tweedeklasser LSVV. In de zaal vertrok hij bij Marlène, waar hij in de schaduw stond van Peter Rozenbeek om bij Veerhuys, en sinds twee jaar bij Hovocubo, zijn geluk te beproeven.

Op de vraag of Dave Stet op het veld nog een stap wil maken reageert de doelman als volgt: “Als ik de kans krijg sta ik daar uiteraard voor open. Maar op dit moment speelt er niets en geniet ik gewoon lekker bij LSVV, een lieve vereniging met leuke supporters. Die supporters waren ook in Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen AGB.