AMSTERDAM - Een oppermachtig Jong Ajax heeft maandagavond op De Toekomst met 2-0 weten te winnen van Helmond Sport. Aanvoerder Dani de Wit was met twee doelpunten beslissend, maar minstens zo vreugdevol is de rentree van Vaclav Cerny die na een jaar blessureleed de eerste helft mocht volmaken.

Het publiek werd volop vermaakt door de ploeg van trainer Michael Reiziger die vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij was. Al in het eerste kwartier kreeg het mogelijkheden en daarbij waren er drie voor Dennis Johnsen, maar die miste deze avond duidelijk het geluk. Ook Cerny en Danilo kwamen in kansrijke positie, maar de ban werd gebroken door De Wit die kon inkoppen na een voorzet van Johnsen.

Het was met name aan keeper Van Gassel van de Helmonders te danken dat de score niet verder op liep want hij redde keer op keer, zelfs bij een strafschop van Danilo. Tien minuten na de rust kon De Wit dan wel zijn tweede binnen schieten uit een assist van Bijleveld. In die stand kwam geen verandering mee al kreeg de thuisploeg daar voldoende kansen voor.

Door de zege staat Jong Ajax nu op een gedeelde vijfde plaats. Komende vrijdag gaat Jong Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Jong Ajax - Helmond Sport 2-0 (1-0)
16. de Wit 1-0
55. de Wit 2-0