ALMELO/AMSTERDAM - De dames van TopJudo Amsterdam zijn dit weekend met mooi en aanvallend judo Nederlands kampioen geworden op het Nederlands Kampioenschap voor teams onder 18 jaar. In 15 wedstrijden waren zij te sterk voor de concurrentie.


In Almelo troffen de Amsterdammers de beste 10 judoteams uit heel Nederland. De eerste ronde werd het team vrijgeloot om in de kwartfinales het gevecht aan te gaan met de sterke dames van Judobase/Heerenveen uit het hoge noorden. Na winstpunten van Maira Medema en Kaya Pannegieter, zorgde Kiki Jacobs in de laatste partij voor het beslissende punt. Zodat het team door kon naar de halve finale. Daarin werd overtuigend gewonnen van het damesteam Theo Meijer Sport/TopJudo Utrecht uit het midden van het land. In de finale troffen ze het sterke damesteam uit Limburg van Judoclub Hercules. Omdat de dames uit de lichtste gewichtscategorieën de eerste drie partijen met mooie ippons wisten te winnen, was de finale al snel beslist en kon het feest beginnen.

Het herenteam van TopJudo Amsterdam maakte ook mooie wedstrijden maar kwam na verschillende mooie overwinningen net één winstpartij te kort om te kunnen vechten om het brons.

De coaches van de -18-ploegen kijken trots terug op deze dag. Hoofdcoach Pieter Roos: 'Judo is een teamsport, want zonder sterke maatjes kun je niet trainen. Deze teamspirit was ook vandaag weer goed merkbaar op en naast de mat. Dit resultaat is dan ook de mooie kroon op het harde werken van deze judoka's en de rest van onze wedstrijdselectie. Onze jongens en meiden komen uit heel Amsterdam en omgeving om keihard met elkaar te trainen. Mooi dat ze het vandaag konden verzilveren.'

Het damesteam van TopJudo Amsterdam bestond uit:

-48kg Maira Medema (Judo Yushi)

-52kg Zeta Waitz (Kodokan)

-57kg Kaya Pannegieter (Judo Academie Amsterdam)

-63kg Summer Schellevis (Toradoshi) en Shakti Goudswaard (Judoschool Van Heest)

+63kg Xanne van Lijf (Karel Gietelink) en Kiki Jacobs (Judoschool Van Heest)

Coaches: Pieter Roos (hoofdcoach), Justin van Heest, Youri Kallisvaart, Zoë de Jong.

Over TopJudo Amsterdam

TopJudo Amsterdam is opgericht in 2010. Vanuit meer dan 10 judoclubs uit de regio komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, en blijven daarnaast lid van hun eigen club. Sinds mei 2021 is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de 16 talentpartners (officiële opleidingscentra) van de Judo Bond Nederland. Daarnaast is TopJudo Amsterdam aangesloten bij het Amsterdams Talent-programma van Topsport Amsterdam. Via dit programma kan TopJudo Amsterdam gebruikmaken van de begeleidingsfaciliteiten van Topsport Amsterdam.

De aangesloten judoclubs zijn: Judo Academie Amsterdam, Judoschool van Heest, Judoclub Landsmeer, Toradoshi, Onaiji, Sportcentrum Pleizier, Hikari, Karel Gietelink, Kentchutai‍, Budoschool Amsterdam, Cees Veen, Kodokan, Van der Kamp Sport, Bos Judo, Judoschool van Dulken.

Kijk voor meer informatie op www.topjudoamsterdam.nl