AMSTERDAM - Zondag 17 september vindt de 33e Dam tot Damloop plaats. 40.000 hardlopers doen die dag mee aan Nederlands grootste hardloopevenement tussen Amsterdam en Zaandam. De start is op de Prins Hendrikkade in Amsterdam en eindigt in hartje Zaandam.

De Dam tot Damloop brengt voor bewoners, naast veel vermaak, ook in enkele straten een aantal handicaps met zich mee. Zo wordt in Amsterdam-Noord de Nieuwe Leeuwarderweg vanaf de IJdoornlaan richting het centrum tussen 7.00 – 17.30 uur afgesloten en is de IJtunnel van centrum naar noord afgesloten. Alternatief is de Piet Heintunnel.

Alle starts vinden plaats op de Prins Hendrikkade bij het Centraal Station in Amsterdam. De finish vindt plaats op de Peperstraat voorbij de Dam in het centrum van Zaandam.

Bereikbaarheid

Voor een veilig verloop van de Dam tot Dam evenementen moeten diverse tijdelijke verkeersmaatregelen worden genomen. Verschillende straten worden afgesloten en er zijn parkeerverboden met wegsleepregeling. Op de site van de organisatie staat alle bewonersinformatie.

Bussen en trams rijden een aangepaste route. Meer informatie hierover leest u op de site van het GVB of busmaatschappij EBS.

Programma

Op zaterdag 16 september is er de Dam tot Dam Wandeltocht. Zodra de wandelaars gefinisht zijn, start diezelfde avond nog de 5 Engelse Mijl bij de Damloop by night. Op zondag 17 september verzamelen fietsers zich op de Dam in Amsterdam voor de Dam tot Dam FietsClassic. Ook kinderen die meedoen aan de Mini Dam tot Damlopen komen deze ochtend in actie. Als klap op de vuurpijl trekken duizenden hardlopers door de straat tijdens de 10 Engelse Mijl van de Dam tot Damloop. Op de site van de organisatie staan de start- en finishtijden en -locaties.