AMSTERDAM - Honderden fietsers begonnen hun eerste Pinkersdag zeer sportief met hun deelname aan de Cycle Tour Amsterdam. Vanaf de Johan Cruijff ArenA werden er landelijke routes afgelegd van 50, 80, 110 en 145 km. De deelnemers lieten zich verrassen door de rustgevende meren, pittoreske dorpjes en weidse landschappen rondom de hoofdstad. Het was een perfecte fietsdag voor ‘De Ronde van Amsterdam’, georganiseerd door sportorganisatie Le Champion.


Het was in de vroege ochtend al gezellig druk bij de Johan Cruijff ArenA, waar de fietsers hun stuurbordje ophaalden voor een heerlijke rit. Al snel werd Amsterdam verlaten naar het oosten richting Diemen, waarna de afstanden van 50 en 80 kilometer naar het zuiden afbogen in de richting van de Ankeveense en Loosdrechtse plassen. De afstanden van 110 en 145 kilometer zetten juist koers richting het noorden en deze deelnemers fietsten via Amsterdam Noord de Zaanstreek in. Bij Zaanlandse Wielrenclub DTS wachtte de renners een heuse tussensprint. Voor de echte fanatiekelingen stond er vervolgens nog een klimtijdrit op het programma. In het prachtige recreatiegebied Spaarnwoude reden de renners de Valleiweg op. Een venijnig kuitenbijtertje met een stijgingspercentage van 8% op het steilste stuk. De routes kwamen voor Schiphol weer samen en vervolgden zich terug naar de imposante Johan Cruijff ArenA. Bij de finish op de ArenA Boulevard kregen alle finishers hun welverdiende medaille en genoten ze samen na van een mooie toertocht.


€ 1.000 euro voor Stichting Spieren voor Spieren
Deelnemers aan de Cycle Tour Amsterdam konden bij hun inschrijving een donatie doen aan Stichting Spieren voor Spieren. Samen hebben ze € 1.000 euro gedoneerd. Met dit geld kan Stichting Spieren voor Spieren ervoor zorgen dat meer kinderen met een spierziekte onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit namelijk niet vanzelfsprekend. Zo brachten alle fietsers een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan een spierziekte dichterbij.