AMSTERDAM - Ajax en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2019. De nieuwe overeenkomst van Ouaali loopt tot medio 2021.

Ouaali (geboren op 9 juli 1969 in Beni Said, Marokko) begon halverwege het seizoen 2011-2012 als trainer in de jeugdopleiding van Ajax. Vanaf 2014 was hij werkzaam als coördinator van de bovenbouw, een functie die hij vanaf 2015 ook combineerde met die van ad interim hoofd jeugdopleiding. In 2016 werd hij officieel aangesteld als hoofd jeugdopleiding van Ajax.

Saïd Ouaali: “Ik ben blij dat ik mijn verblijf bij Ajax met twee jaar heb mogen verlengen. Het getuigt van veel vertrouwen dat Ajax met mij verder wil, daar ben ik trots op. In de afgelopen jaren heb ik samen met alle medewerkers hard gewerkt om het niveau van onze opleiding verder omhoog te brengen. Centraal in onze doelstellingen stond het stimuleren van individuele spelers en de doorstroom van talent, binnen de jeugdopleiding en uiteindelijk naar Ajax 1. We hebben daarin de afgelopen drie jaar veel bereikt, maar ik realiseer mij dat het altijd beter kan en moet. Deze verlenging geeft mij de kans door te gaan op de ingeslagen weg en onze jeugdopleiding verder te ontwikkelen.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: “Wij wilden graag met Saïd verder. Hij is een harde werker en een betrouwbaar persoon met een stabiel karakter. Toen hij hier begon was het een roerige tijd, maar mede dankzij hem heeft de opleiding een goed vervolg kunnen geven aan de destijds ingeslagen weg. We zien veel goede ontwikkelingen bij de jeugd. Het meest in het oog springt de toename van het aantal trainingsuren. Wij zijn er van overtuigd dat de talenten zich daardoor nog beter en sneller ontwikkelen. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de school die we hier op de club hebben waardoor veel spelers langer op de club zijn en een goed op elkaar afgestemd programma kunnen volgen. Deze verlenging draagt ook bij aan de rust rondom onze opleiding, waardoor we volgende stappen kunnen gaan maken om nóg beter te worden.”