AMSTERDAM - Door een laat doelpunt van invaller Michy Batshuayi heeft Ajax in de Champions League thuis verloren van Chelsea: 0-1. Door de nederlaag hebben Ajax en Chelsea allebei zes punten na drie wedstrijden.

De treffer viel in de 86e minuut. Daarvoor waren beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Er waren wel mogelijkheden op doelpunten, maar de echte kansen waren schaars in de Johan Cruijff ArenA.

Toch scoorde Ajax na ruim een half uur spelen. Een van richting veranderd schot van Hakim Ziyech belandde voor de voeten van Promes, die vervolgens de bal in het doel tikte. Scheidsrechter Haţegan keurde de goal af op aanraden van de VAR.

In de tweede helft duurde het even voordat het duel weer op gang kwam. De beste kans op de openingstreffer was voor Edson Álvarez. Hij kopte na een hoekschop tegen de paal. Aan de andere kant schoot Batshuayi huizenhoog over toen hij vrij voor André Onana opdook.

In de slotfase ging het alsnog mis voor de Amsterdammers toen Batshuayi hard raak schoot via de onderkant van de lat.