AMSTERDAM - C-Sharp Sports, een sports techbedrijf dat gespecialiseerd is in het verzamelen en analyseren van data voor sportteams, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend om cloud-based spelervolgsysteem Talento over te nemen. Met de overname van Talento zal C-Sharp Sports zich, in eerste instantie, focussen op het groeien binnen het nationale en internationale amateurvoetbal.

Het Talento-platform biedt voetbalclubs in het amateurvoetbal de mogelijkheid om de prestaties van zowel teams als individuele spelers te volgen. Op deze manier wordt er, op grote schaal, kostbare data vergaard die inzicht biedt in de individuele spelers en hun ontwikkeling. Het platform bevat vele functies en biedt aanzienlijke mogelijkheden voor integratie in de C-Sharp Sports-software. Talento werkt op dit moment samen met 100 amateurclubs in Nederland, en heeft een explosief groeiend aantal gebruikers.

Naast de basisversie voor amateur teams zullen er nog twee andere versies van Talento verschijnen; Talento Plus en Talento Pro. Talento Plus zal zich, net als de basisversie, gaan richten op de amateurclubs, maar zal een videointegratie hebben. Talento Pro zal zich richten op professionele voetbalclubs. Deze versie geeft professionele voetbalclubs toegang tot de door amateurclubs vergaarde informatie, waardoor scouting op afstand een stuk makkelijker wordt.

‘’De producten van C-Sharp Sports en Talento liggen in het verlengde van elkaar, en op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat wij in één klap voet aan grond hebben in het amateurvoetbal,’’ zegt Mark Snijders, Director Football bij C-Sharp Sports. ‘’C-Sharp Sports zorgt ervoor dat clubs daadwerkelijk op een goede manier aan de slag gaan met data, en met de overname van Talento hebben wij een nieuwe oplossing met een stroom aan relevante data.’’

About C-Sharp Sports
C-Sharp Sports makes data work. Dankzij de door C-Sharp Sports’ ontwikkelde modules kunnen professionele sportteams, zoals Maccabi tel Aviv, meer doen met hun data. Door de koppelingen met software en hardware van de grootste leveranciers van oplossingen voor sportteams, kan de clubdata binnen het platform worden verrijkt met data van derden. Deze data wordt, door de koppeling met SAS, grondig geanalyseerd om tot nieuwe, baanbrekende inzichten te komen.