AMSTERDAM - Bram Huijbregts (23) zal zich vanaf seizoen 2021-2022 voegen bij de selectie van de nieuwe coach Alexander Cox. De middenvelder van Oranje-Rood speelde eerder al onder Cox bij Jong Oranje met toekomstige teamgenoten Tijn Lissone en Teun Kropholler.


De nieuwe aanwinst komt al vanaf zijn 15e uit voor Oranje-Rood Heren 1. Eerder in zijn hockey carrière werd hij in 2016 Landskampioen met Oranje-Zwart in het Wagener Stadion ten koste van Amsterdam en Europees Kampioenschap met Jong Oranje. “Na 15 jaar in Eindhoven te hebben gehockeyd is het tijd voor iets nieuws en iets buiten mijn comfortzone” laat een enthousiaste Bram weten. “Amsterdam heeft een jonge, ambitieuze groep waarmee de komende tijd gebouwd gaat worden en daar wil ik onderdeel van uit maken” vult hij aan.

“Wij zijn erg blij met de komst van Bram. Hij is een welkome versterking vooro ns middenveld. Hij is balvast en heeft een goede drive naar voren. Hij heeft al veel ervaring op het hoogste niveau en past mijn zijn leeftijd uitstekend in de opbouw van de selectie” aldus Klaas Veering, bestuurslid Tophockey.

Bram zal daarnaast ook naar de hoofdstad verhuizen om er het laatste jaar van zijn studie Commerciële Economie en Ondernemerschap af te maken.