AMSTERDAM - Amsterdam Heren 1 versterkt zich met de komst van zaal-international Boris Burkhardt. Hij komt over van promovendus HDM (Den Haag) en bekroonde zichzelf afgelopen seizoen bijna als topscorer van de Promotie Klasse. Met totaal 26 doelpunten in de reguliere competitie en 3 in de play-offs werd hij tweede op deze ranglijst. In de zaalcompetitie werd Boris met 29 doelpunten gedeeld topscorer.


De 25-jarige aanvaller en masterstudent hydraulic engineering is geen onbekende van AH&BC. Boris speelde eerder al vier seizoenen in het Amsterdamse Bos, van 2016 tot 2020. "Ik ben heel erg blij om weer bij Amsterdam te spelen en kijk uit naar komend seizoen” - aldus Boris.

Amsterdam coach Alexander Cox laat weten: "Ik ben erg blij met de komst van Boris. Een goede versterking voor de korte en lange termijn, mede door zijn leeftijd. Hij heeft zich de afgelopen jaren heel erg goed ontwikkeld. Een spits die sterk is aan de bal, heeft scorend vermogen en een goede corner. Een mooie versterking”.