AMSTERDAM - AKC Blauw-Wit is de afgelopen jaren regelmatig in overleg geweest met de overige Korfbal League clubs en het KNKV om te komen tot een gezamenlijk overkoepelend platform om onafhankelijk van Youtube livestreams te gaan verzorgen. De club ziet livestream als een mogelijkheid om haar bereik te vergroten maar is tot dusver terughoudend geweest met de invoering ervan omdat het mogelijk zou kunnen leiden tot minder bezoekers in de hal.


Voorzitter Tonny Verwoert:

"Bij thuiswedstrijden op zondag ontvangt Blauw-Wit aanmerkelijk meer bezoekers in de hal dan bij wedstrijden op zaterdag. Dit is mede te wijten aan de alsmaar stijgende parkeertarieven in Amsterdam waar parkeren in onze buurt op zondag gelukkig nog gratis is. We hebben bij het KNKV en de overige clubs de wens hebben geuit om zoveel mogelijk thuisduels op zondag te spelen zodat bezoekers niet onnodig met hoge kosten worden opgezadeld.


Uiteraard willen we hierbij de clubs respecteren die statutair gezien altijd op zaterdag spelen, bijvoorbeeld vanwege hun christelijke achtergrond. We zijn met het KNKV en de andere clubs overeengekomen dat we samen gaan kijken of we in de toekomstwedstrijden meer over het weekend kunnen spreiden. Zo kunnen we niet alleen meer bezoekers naar de hal trekken, het is voor livestreamkijkers ook leuker als zij meerdere wedstrijden kunnen bekijken in een weekend. Daarnaast zijn we blij dat we bij de opstart hulp krijgen van het KNKV en de andere clubs die inmiddels al de nodige ervaring hebben opgedaan met betrekking tot livestream.


Zeker nu dit seizoen bezoek aan de hal waarschijnlijk maar in zeer beperkte mate wordt toegestaan is livestream een goed alternatief, al zal het natuurlijk nooit dezelfde ervaring zijn die je hebt als je er gewoon bij bent."

Het is de bedoeling dat er bij de start van de Korfbal League direct gestart kan worden met het uitzenden via het nieuwe platform. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang.