AMSTERDAM - In Stadspark Osdorp aan de Wolbrantskerkweg staat sinds oktober een calisthenics-park. Het park bestaat uit rekken waarop iedereen gratis kan sporten. Wilt u het een keer zelf proberen? Dat kan op 13 mei! Dan organiseren de trainers van Team Barzquad samen met stadsdeel Nieuw-West een zogenaamde ‘Barjam’. Het evenement is onderdeel van 24H Nieuw-West.

Calisthenics is een snelgroeiende ‘urban’ sport die voor iedereen geschikt is. Alle oefeningen worden uitgevoerd met hulp van uw eigen lichaamsgewicht. Het park is 24 uur per dag gratis toegankelijk.

Workshops

Om iedereen uit Nieuw-West de kans te geven om onder begeleiding met calisthenics kennis te maken, wordt op 13 mei de Calisthenics Barjam georganiseerd. Er zijn gratis workshops, ook voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking. De leden van Team Barzquad leggen uit welke mogelijkheden er zijn. Basisschoolkinderen oefenen een choreografie en strijden daarna tegen elkaar. Na de workshops geven topatleten een spectaculaire show.

Het programma

  • 10.30-11.00 uur: aanmelden voor de workshops
  • 11.00-12.00 uur: workshops
  • 12.00-12.30 uur: scholenbattle
  • 13.00-13.45 uur: show door topatleten
  • 14.00-16.00 uur: verschillende side events
  • 16.00-18.00 uur: vrij trainen

Locatie: Wolbrantskerkweg, Osdorp

Opwarmen voor 1 juli

De Calisthenics Barjam op 13 mei is een opwarmertje voor 1 juli. Dan wordt er in Stadspark Osdorp een groot internationaal calisthenics-toernooi georganiseerd waar toppers van over de hele wereld de strijd met elkaar aangaan. Ook dan bent u welkom om te komen kijken.

Meer weten? Volg de Facebook-pagina van Nieuw-West: www.facebook.com/NieuwWest