AMSTERDAM - In de achtste finale van de Champions League heeft Ajax een bijzonder zure nederlaag geleden tegen titelhouder Real Madrid. In de Johan Cruijjff Arena werd het woensdagavond 1-2 voor de Spaanse grootmacht.

De Amsterdammers speelden evenwel een prima wedstrijd tegen de Madrilenen die vanaf het begin onder druk werden gezet. De eerste grote kans was echter wel voor de gasten toen keeper Andre Onana moest redden op een inzet van Vinicius. Ajax bleef echter aanvallend spelen en Tadic was dichtbij de openingstreffer met een schot op de buitenkant van de paal. Vlak hierop werd een poging van Ziyech gekeerd door keeper Courtois. Tagliafico dacht vervolgens wel de score te openen,maar na interventie van de VAR werd de goals afgekeurd wegens buitenspel.

Na de pauze moet Onana wederom redden op een inzet van Benzema en aan de andere kant stuit Neres op Courtois. Na een uur spelen nemen de Madrilenen een voorsprong als Benzema raak schiet, maar met het inbrengen van Dolberg wordt Ajax weer gevaarlijk. De aanvaller schiet zijn eerste poging maar net over. Vlak hierop schiet Ziyech echter een voorzet van Neres binnen met de verdiende 1-1 tot gevolg. Het lukt Ajax echter niet een resultaat over de streep te trekken als Asensio in de slotfase de 1-2 maakt. In blessuretijd heeft Dolberg nog de kans op de gelijkmaker maar ligt opnieuw Courtois dwars waardoor Ajax met opgeheven hoofd het veld verlaat, doch zonder punten.

De return in Madrid is op dinsdag 5 maart.

Ajax - Real Madrid 1-2 (0-0)
60. Benzema 0-1
75. Ziyech 1-1
87. Asensio 1-2