AMSTERDAM - Afgelopen vrijdag 21 en zaterdag 22 juli vond op het Hoekenrodeplein in Amsterdam Zuidoost het Nederlands Kampioenschap 3X3 Basketball plaats.

Het NK is elk jaar het einde van de nationale 3X3 Tour door heel Nederland die dit jaar maar liefst 12 voorronden kenden.

Stichting 3X3 Unites is sinds een jaar actief bezig om in Amsterdam Zuidoost de streetball community door middel van 3X3 Basketball nieuw leven in te blazen. En met succes!! Vanuit het 3X3 talenproject werd er deelgenomen aan tal van voorronden door heel Nederland met verschillende teams. Twee van die teams plaatsten zich uiteindelijk voor het NK.

Het team Zuidoost Combine plaatste zich met Anes Tuffour, Moreno Conrad, Ezra Ottens en Alex Barends in de categorie ‘onder 18’. Op vrijdag heeft dit team uiteindelijk de 6e plek van Nederland veroverd.

Op zaterdag was het de beurt aan de jongens in de categorie ‘onder 23’. Het team bestaande uit Alex Vasquez, Renjiro Warner, Gianni Pinas en Jihad Kahkouh heeft de 8e plek van Nederland veroverd.