AMSTERDAM - Ajax heeft in de Noord-Hollandse derby tegen AZ zijn tweede nederlaag van het seizoen moeten slikken. De ploeg van trainer Pascal Jansen versloeg de koploper in de Johan Cruijff Arena met 1-2.

Het compact verdedigende AZ gunde Ajax voor rust geen enkele kans. Zelf was het twee keer dreigend,met een kopbal van Dani de Wit en een vrije trap van Jesper Karlsson.

Kort na de rust trof Vangelis Pavlidis doel toen de bal via de billen van Daley Blind voor z'n rechtervoet belandde. Sebastién Haller had de gelijkmaker voor het inkoppen en, in de rebound, voor het inschieten, maar keeper Vindahl hield hem van scoren af. De spits scoorde later alsnog met een intikker. Ajax ging fel op jacht naar de winst, dwong de nodige genoeg kansen af, maar zag AZ scoren. Antony liet Owen Wijndal lopen en die speelde invaller Zakaria Aboukhlal vrij. Een volgende gelijkmaker van Schuurs werd terecht afgekeurd door scheidsrechter Nijhuis en de VAR wegens buitenspel van Haller.

Ajax - AZ 1-2 (0-0)
50. Pavlidis 0-1
73. Haller 1-1
83. Aboukhlal 1-2