HEERHUGOWAARD – Op bezoek bij play-off kandidaat FC Marlène heeft ASV Lebo bewezen over een knap staaltje veerkracht te beschikken. De Amsterdamse zaalvoetbalclub leek op een ruime nederlaag te worden getrakteerd, maar vocht zich terug en pakte zelfs een punt, 7-7.

De beginfase was overduidelijk voor FC Marlène, dat na zeventien seconden met een schot op de paal al van zich liet horen. In de tiende minuut had het via Stefan Dol, Iliass Bouzit en Ismail Hamdaoui een 3-0 voorsprong te pakken. ASV Lebo wist via Omar Tissoudali iets terug te doen, waarna Nigel Wijdenbosch het verschil weer op drie bracht.

Spanning
Ook dat was voor de formatie van trainer/coach Calvin Blankendal geen reden om zich over te geven. Het toonde een drive waarmee het nog voor rust terug kwam tot 4-3. Waarbij Soeremly Te Vrede beide treffers voor zijn rekening nam. In het tweede bedrijf gaf Nabil Akaazoun de thuisploeg weer wat lucht. Lebo, met na rust Marcel Ons in plaats van Dylan de Haas onder de lat, wist nu de stand gelijk te trekken. Ike Neile maakte 5-4, Bouzit scoorde voor Marlène waarna Tissoudali met twee doelpunten voor de 6-6 zorgde. Neil bracht de Amsterdammers daarna zelfs op voorsprong, maar Hamdaoui bepaalde de eindstand op 7-7.

FC Marlène – ASV Lebo 7-7 (4-3)
1-0 Stefan Dol, 2-0 Iliass Bouzit, 3-0 Ismail Hamdaoui, 3-1 Omar Tissoudali, 4-1 Nigel Wijdenbosch, 4-2 Soeremly Te Vrede, 4-3 Soeremly Te Vrede, 5-3 Nabil Akaazoun, 5-4 Ike Neil, 6-4 Iliass Bouzit, 6-5 Omar Tissoudali, 6-6 Omar Tissoudali, 6-7 Ike Neil, 7-7 Ismail Hamdaoui.

Fotografie: Gerrie Meijer