HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft vrijdagavond sportieve revanche genomen op ASV Lebo. Na een eerdere 6-5 nederlaag in de eerste fase van de competitie won de ploeg van coach Jeroen de Groot in de voorjaarspoule verdiend met 6-3.

Na drie wedstrijden met slechts één punt waren de Heerhugowaarders gebrand op een overwinning en dat was te zien. De blauw-witte equipe oogde getergd en speelde een prima wedstrijd. Na een aftastende openingsfase en wat kansen over en weer werd de thuisploeg steeds sterker. Met name Martin van Eeuwijk die in de dekking telkens de bal in de ploeg hield was daarin een belangrijke factor. Na twaalf minuten nam de thuisploeg een verdiende voorsprong via Amir Molkârâi die plotseling voor keeper Fernandez Garcia opdook. Binnen twee minuten wist Stefan Dol die score te verdubbelen. Een moment van onachtzaamheid zorgde voor de aansluitingstreffer van Mouad Belhacen, maar binnen de minuut had aanvoerder Mohamed Attaibi de marge weer op twee gebracht.

De Amsterdammers kwam na de rust sterk terug vooral omdat de aansluiting uit de lucht kwam vallen. Terwijl er een speler van ASV Lebo geblesseerd op de grond lag, speelde niemand de bal uit. Ook ploeggenoot Belhacen niet die van de verwarring gebruik maakte door zijn tweede achter de goed keepende Barry de Wit te schieten. Die kreeg vijf minuten voor tijd ook de gelijkmaker om zijn oren toen Molkârâi ongelukkig in eigen doel schoot. FC Marlène toonde echter veerkracht, bleef kalm en goed voetballen en sloeg in de slotfase genadeloos toe met drie fraaie treffers van eerst Younes Daari en vervolgens tweemaal Mo Darri.

FC Marlène en ASV Lebo delen nu de derde plaats en treffen elkaar volgende week zaterdag weer, maar dan in Amsterdam.

FC Marlène - ASV Lebo 6-3 (3-1)

12. Amir Molkârâi 1-0
14. Stefan Dol 2-0
15. Mouad Belhacen 2-1
16. Mohamed Attaibi 3-1
26. Mouad Belhacen 3-2
35. Amir Molkârâi (e.d.) 3-3
37. Younes Daari 4-3