AMSTELVEEN - Taco van den Honert en Kim Lammers zullen komend seizoen bij respectievelijk Heren 1 en Dames 1 de assistent-coach functie op zich nemen. We zijn erg blij met en trots op de komst van deze ervaren trainers en hockey-iconen.

Taco van den Honert brengt een berg aan ervaring met zich mee. Momenteel is hij assistent bij het Nederlands Elftal Heren, waarmee hij komende zomer naar Tokyo gaat. Eerder was hij ook al assistent en coach van Amsterdam Heren 1. Natuurlijk staat hij vooral bekend als geweldige hockeyer, als grondlegger van de sleeppush en als een Amsterdammer in hart en nieren. Met Amsterdam werd hij in de jaren 90 driemaal Landskampioen.

Coach Alexander Cox is zeer verheugd met de aanstelling van zijn assistent. “Taco is een Amsterdam icoon. Als speler én als coach heeft hij landstitels met de club gewonnen. Daarnaast brengt hij uiteraard zeer veel internationale ervaring mee. Naast kwaliteit is hij ook het type persoon dat mij perfect aanvult.”

“Eigenlijk ben ik nooit echt weggeweest (red. hockeyt zelf in Heren 45A), maar ik vind het hartstikke leuk dat ik nu weer betrokken ben bij heren 1. Ik kijk erg uit naar komend seizoen en hoop een bijdrage te kunnen leveren aan het team en de prestaties” laat Van den Honert weten.

Na 200 interlands stopte Kim Lammers in 2014 met het Nederlands elftal. Een aantal jaren later speelde ze haar laatste wedstrijd in de Hoofdklasse bij Laren en kwam terecht in de Dames A van Amsterdam. Lammers heeft bij haar oude club Huizen al ervaring opgedaan als assistent en promoveerde met dat team naar de Hoofdklasse. Na drie jaar werd ze coach, maar maakte het seizoen vanwege corona niet af en besloot een stapje terug te doen.

Afgelopen seizoen begon het weer te kriebelen toen ze bij Laren betrokken raakte. “De rol van assistent past mij goed en ik heb met Amsterdam een heel leuk gesprek gehad. Ik werd er heel enthousiast van om met zo’n talentvolle groep aan de slag te gaan” laat Lammers weten.

Coach Robert Tigges is ook enthousiast: “Met de komst van Kim halen we enorm veel ervaring en een sterke persoonlijkheid in huis. De juiste mix om deze jonge ploeg een extra boost te geven”.