AMSTERDAM - In een waar spektakelstuk heeft Assendelft afgelopen zondag weten te winnen van SDZ. De gasten stonden bij rust nog op een 3-2 achterstand in Amsterdam en wisten in de laatste tien minuten de zege naar zich toe te trekken.

Door twee treffer van Maxim van der Meer stond de ploeg van Lars Keppel al binnen het half uur op een 2-0 achterstand, maar Assendelft toonde karakter en kwam terug door doelpunten van Rick Neele en Jimmie Glas. Kort voor rust zorgde Levie van der Spek voor een hernieuwde voorsprong voor SDZ.

Na de rust was Assendelft de baas op het veld al lukte het aanvankelijk niet om te scoren. Zelfs een strafschop, genomen door Patrick de Vries, werd niet benut. Met nog zeven minuten op de klok viel de gelijkmaker alsnog door een heerlijke knal van Jessy de Heer. Alsof dat nog niet genoeg was wist Raffie Baal even later ook een steekbal van Robin Herle op waarde te schatten en in de hoek te prikken: 3-4.