AMSTERDAM - Twee Nederlandse tennissers worden door het Belgische parket verdacht van matchfixing. Dat schrijft de Volkskrant. Het zou gaan om Amsterdammers Boy Westerhof en Antal van der Duim.

Het Belgisch Federaal Parket wil de twee verhoren over het manipuleren van meerdere wedstrijden. De verhoren zullen hier in Nederland plaatsvinden door de Nederlandse politie in bijzijn van Belgische politiemensen.

Belgisch-Armeens goksyndicaat
Eerder in de week werden in België dertien verdachten opgepakt onder meer op verdenking van deelname aan een Belgisch-Armeens goksyndicaat. Vijf daarvan zitten nog vast. Dinsdag volgde het bericht dat justitie ook twee Nederlanders op de korrel had die wedstrijden gemanipuleerd zouden hebben.

Verdacht gokken
Van der Duim (30) en Westerhof (32) raakten in opspraak na een duel op een Challengetoernooi in het Duitse Meerbusch in 2014. Het was verdacht dat gokkers online bleven inzetten op een zege van Van der Duim terwijl hij 6-3, 3-0 achterstond.

Duel als verdacht gemeld"
Toen de inzet was opgelopen tot zo’n 750 duizend euro, veel meer dan gebruikelijk voor een zogeheten Challenger, werden de weddenschappen ongeldig verklaard. Beide spelers kwamen eerder uit in minstens één andere verdachte wedstrijd", schrijft de Volkskrant. De Nederlandse tennisbond (KNLTB) meldde het duel na afloop bij de Tennis Integrity Unit.

Van der Duim en Westerhof waren volgens de Volkskrant niet bereikbaar voor commentaar. Eerder ontkenden ze alle betrokkenheid.