AMSTERDAM - De spanning in de Tweede Divisie is zelden zo hoog geweest als op dit moment. Tijdens de "Super Saturday" van dit weekend speelde de complete top vier tegen elkaar. VV Katwijk deed de beste zaken door koploper HHC te verslaan, om daarmee zowel de koppositie als de tweede periodetitel op te eisen. Echter ook AFC mag weer geloven in prolongatie van de titel na een 2-0 zege op IJsselmeervogels.

Met nog elf wedstrijden te gaan is echter alles nog open. Katwijk is weliswaar koploper maar HHC en AFC staan op slechts één punt achterstand. IJsselmeervogels staat na de nederlaag op Goed Genoeg nu op twee punten op een vierde plaats terwijl ook Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys nog op het vinkentouw liggen met slechts vier punten achterstand op de koploper.

AFC kende een droomstart op het nieuwe kunstgrasveld van sportpark Goed Genoeg. Na amper een minuut spelen De wedstrijd was nauwelijks een minuut oud toen Robbert Schilder de 1-0 achter doelman Jaimy Schaap schoot. IJsselmeervogels kon daar in het vervolg nauwelijks iets tegenover stellen. Na de rust breidde AFC de voorsprong uit toen Yordi Teijsse scoorde na goed voorbereidend werk van Raily Ignacio. In de slotfase raakte Ahmed El Azzouti nog de paal waardoor het bij 2-0 bleef.

AFC - IJsselmeervogels 2-0 (1-0)
2. Schilder 1-0
72. Y. Teijsse 2-0