AMSTERDAM - AFC heeft zich zaterdag uiterst efficiënt getoond in de thuiswedstrijd tegen GVVV. De gasten uit Veenendaal kregen de meeste en beste kansen, maar de ploeg van Benno Nihom toonde zich voor het doel veel slagvaardiger.

Op Sportpark Goed Genoeg kwam de thuisploeg na pakweg tien minuten op voorsprong toen Soufiane Hetli profiteerde van een fout van Mitch Willems. Nadien waren de beste kansen voor de gasten, maar Burgering, Dilrosun en met name invaller Leeroy George krijgen de bal niet langs de uitblinkende keeper Gijs van Zetten.

Met nog zo'n twintig minuten op de klok slaat AFC vervolgens hard toe met twee goals in drie minuten en een hoofdrol voor Marciano Mengerink die eerst de 2-0 binnen schiet en vervolgens een assist geeft op Splinter De Mooij. Pas vlak voor tijd weet George alsnog de eer te redden voor GVVV: 3-1.