KATWIJK - In een zeer enerverend duel heeft AFC met ruime cijfers van Quick Boys weten te winnen. Op Nieuw Zuid eindigde het in 2-5 voor de Amsterdammers.

Vanaf het begin was duidelijk dat de thuisploeg een moeilijke middag tegemoet ging tegen AFC waarin de twee spitsen Wessel Been en Soufiane Hetli handenbinders bleken voor de Quick Boys-defensie. Toch kwam de thuisploeg na een kwartier spelen bij de eerste goede kans op voorsprong via Sem van Duijn. Overigens van kote duur want drie minuten later wist Splinter de Mooij de gelijkmaker aan te tekenen. De Amsterdammers gingen daarna terecht met een voorsprong rusten, want na een handig overstapje van Been zorgde Hetli voor de 1-2.

Ook de tweede helft bracht al snel vuurwerk. Quick Boys kwam op gelijke hoogte na een corner waarbij Levi van Duijn raak kopte, maar direct vanaf de aftrap liet Hetli de Quick Boys-verdediging weer zijn hielen zien en was het 2-3. De thuisploeg ging weer op de aanval spelen, maar AFC ging uitstekend om met de geboden ruimte. Been zorgde op aangeven van Hetli voor een marge van twee en de hardwerkende Noa Benninga bepaalde de eindstand op 2-5.