WERKENDAM - AFC, de nummer zeven van de tweede divisie, heeft een zeer ruime zege behaald op bezoek bij hekkensluiter Kozakken Boys. In Werkendam werd het maar liefst 0-5 voor de ploeg van trainer Benno Nihom.

Ondanks die hoge uitslag kwam Kozakken Boys in eerste instantie helemaal niet zo slecht voor de dag. Waar Stout en Maetzdorf keeper Gijs van Zetten niet wisten te verschalken, daar scoorde Splinter de Mooij halverwege de eerste helft wel voor de Amsterdammers.

Twintig minuten voor tijd maakte De Mooij zijn tweede treffer en wederom was de thuisploeg dichtbij een treffer toen Dico Jap Tjong de paal raakte. In de slotfase ging het vervolgens hard. Een vrije trap van Milan Hoek ging via keeper Janssen in het doel, invaller Soufiane Hetli deed een duit in het zakje en de 0-5 was een eigen doelpunt van Rick Wouters.