AMSTERDAM - Op 22, 23 en 24 oktober 2021 staat Amsterdam opnieuw in het teken van urban sports tijdens de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). Urban sporters kunnen op drie verschillende locaties in de stad hun skills laten zien tijdens deze vierde editie van de USWA. Bezoekers kunnen drie dagen lang spectaculaire wedstrijden en competities verwachten. Ook zijn er jamsessies in verschillende urban sports, zoals breaking, BMX'en en freerunnen.

Wethouder Simone Kukenheim (Sport): "Ik ben blij dat de USWA dit jaar door kan gaan en Amsterdammers de kans krijgen om urban sports te beleven en uit te proberen. Urban sports gaat namelijk niet alleen om het sporten of het bewegen zelf, maar juist ook om de hele cultuur eromheen: het ontdekken van grenzen, onderdeel worden van een community en anders kijken naar de ruimte in de stad. Juist die cultuur is voor velen de motivatie om te blijven sporten. Daarom grijpen we deze week ook aan om met de mensen uit de community zelf in gesprek te gaan om samen de Amsterdamse urban sports scene te versterken."

USWA
In de stad vindt een groot aantal activiteiten plaats, variërend van wedstrijden en kampioenschappen tot demo's en jamsessies in sporten zoals BMX, inlineskaten, skateborden en 3×3 basketbal. Voor Amsterdammers is het een kans om de beste nationale en internationale atleten in actie te zien en voor de jonge deelnemers het moment om hun kunsten te tonen. Dit kan op drie locaties verspreid door de stad; de Centrale Markthal (West), House of Urban Sports (Nieuw-West) en Skatepark Noord (Noord).

Tijdens de aftrap van USWA gaat wethouder Kukenheim in gesprek met de Amsterdamse urban sportcommunities. Zaterdagmiddag vindt, na verschillende breakdance workshops en –battles, het Open Nederlands Kampioenschap Park Inlineskaten voor mannen en vrouwen plaats in het House of Urban Sports. Zondag staat de Centrale Markthal in het teken van basketbal (3x3) en zaalvoetbal.

Agenda Urban Sports
De Urban Sports Week Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, in samenwerking met de Amsterdamse urban sportcommunities, Topsport Amsterdam en TIG Sports. Het evenement past binnen de ambities van de Agenda Urban Sports 2021-2025, waarmee het stadsbestuur urban sports een serieus podium in de stad wil bieden.