AMSTERDAM - Aankomende zaterdag staat Amsterdam in het teken van de 9e editie van de Amsterdam City Walk. Vanaf drie startlocaties beginnen 12.000 deelnemers ’s ochtends aan zes verschillende routes van 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km door de hoofdstad. Op het finishfeest tegenover het Olympisch Stadion wordt de wandeldag ’s middags gezellig afgesloten.

De zes verschillende afstanden maken het evenement geschikt voor ieder wandelniveau. De 10 km-wandelaars starten vanaf het Rembrandtplein in het hart van de stad. Een paar kilometer verderop, om de hoek van het Westerpark en nabij Station Sloterdijk, beginnen de deelnemers van de 14 km aan hun Amsterdam Experience. Het Olympisch Stadion is het toneel van de start voor de wandelaars van de 17, 20, 26 en 33 km. De finishlijn wordt voor alle deelnemers getrokken op het Stadionplein.

Internationaal wandelgezelschap


Met 12.000 deelnemers is de Amsterdam City Walk een van de grootste wandelevenementen van sportorganisatie Le Champion. In Amsterdam is de 10 km met ruim 3.100 wandelaars de populairste afstand, op de voet gevolgd door bijna 3.000 deelnemers aan de 17 km. Naast Nederlandse deelnemers staan er wandelaars uit 25 andere landen aan de start. Onder meer wandelaars uit België, Engeland en Noorwegen, maar ook deelnemers uit Australië, Brazilië en de Verenigde Staten komen de Amsterdamse sfeer proeven.

Het internationale deelnemersveld is bij de Amsterdam City Walk altijd relatief groot omdat veel deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon, die zondag 15 oktober op het programma staat, op zaterdag alvast rustig wandelend de stad willen ontdekken.

Mokum prikkelt alle zintuigen


Amsterdam is een stad die je op veel manieren kunt beleven. Door te kijken, te luisteren én te proeven. Dit komt tijdens de Amsterdam City Walk allemaal samen: een echte Amsterdam Experience. Onderweg zorgt de organisatie voor entertainment in de vorm van gezellige Amsterdamse koren en volkszangers en bij de verzorgingsposten krijgen de deelnemers typische lekkernijen uit de hoofdstad uitgedeeld. De routes brengen de wandelaars langs wereldberoemde Amsterdamse iconen en verborgen parels die de stad kleuren.

Livemuziek op het finishfeest


Nadat de wandelaars hun wandelbeleving door de stad voltooid hebben en een mooie medaille omgehangen hebben gekregen, zijn ze welkom op het gezellige finishfeest. Hier zorgen artiesten voor Amsterdamse meezingers en feestelijke hits, zodat de voetjes lekker van de vloer kunnen.

Op het finishfeest is ook aandacht voor Stadsherstel Amsterdam, het goede doel van de Amsterdam City Walk. Deze organisatie redt monumenten en panden in Amsterdam door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen die ten goede komt aan het behoud van Molen de Bloem aan de Haarlemmerweg, een van de projecten van Stadsherstel Amsterdam. De cheque wordt zaterdagmiddag tijdens de feestelijke afsluiting van de wandeldag uitgereikt.

Meer over de Amsterdam City Walk


Ben je benieuwd naar de routes, starttijden en stempel- en verzorgingsposten van de Amsterdam City Walk? Neem dan een kijkje op www.amsterdamcitywalk.nl of download de Le Champion app, waarmee je alle evenementinformatie en de interactieve routekaarten binnen handbereik hebt.