AMSTERDAM - Almere City FC heeft voor het eerst sinds 3 december weer eens van het zoet der overwinning mogen proeven. Op bezoek bij Jong Ajax zegevierde de ploeg van Alex Pastoor met 1-3.

Jong Ajax had op De Toekomst veel moeite met het laag geklasseerde Almere City FC. De ploeg van John Heitinga kwam dan ook in de elfde minuut op achterstand door een doelpunt van Jeffry Puriel. Tijmen Wildeboer bracht de Amsterdammers in nog grotere problemen door binnen het half uur de 0-2 te maken. Nog voor de rust antwoordde Jong Ajax via de aansluitingstreffer van Naci Ünüvar, die de aansluitingstreffer op het scorebord zette.

Tien minuten na de rust maakte Puriel zijn tweede van de avond en bracht de marge daarmee weer op twee. Almere City FC gaf dit vervolgens niet meer uit handen.