AMSTERDAM - AH&BC is verheugd om mee te delen dat Alexander Cox vanaf de start van het seizoen 2021-2022 de nieuwe hoofdcoach wordt van Amsterdam Heren 1. Hij komt terug in de hockeysport en zal Santi Freixa opvolgen.

Klaas Veering, bestuurslid tophockey: “We zijn erg blij met de komst van Alexander naar Amsterdam. Zijn gedrevenheid en vermogen om een team verder op te bouwen en te laten excelleren, passen perfect bij de ambities die wij hebben.”

Met zijn uitgebreide ervaring bij het Nederlands Elftal, als Bondscoach van Ierland en zijn prestaties bij Kampong Heren 1 met twee landstitels en het winnen van de EHL, is Alexander de juiste persoon om Heren 1 verder te ontwikkelen in de top van de Tulp Hoofdklasse Heren.

Samen hebben we als doel om de goede en getalenteerde jonge groep, die door Santi is opgebouwd, verder als team te laten groeien. Daarnaast gaat hij ook met het team werken om met een herkenbare speelstijl weer structureel mee te draaien in de Hoofdklasse top. Hoe dit eruit komt te zien, zullen we samen met de huidige en toekomstige staf in de komende maanden uitwerken.

“Ik vind het een eer om als coach van Amsterdam terug te keren in het hockey. De ambities van de club spreken me erg aan en de potentie binnen de gehele club is aanwezig om deze ook samen waar te kunnen maken. Ik kijk uit naar komend seizoen en wil Santi en zijn staf alle succes wensen dit lopende seizoen” aldus Cox.