AMSTERDAM / ZAANDAM - Over ruim 3 maanden wordt het startschot gegeven voor de 17e Dam tot Dam Wandeltocht, die plaatsvindt op zaterdag 21 september. De teller staat op dit moment al boven de 5.000 wandelaars. Een duidelijk teken dat de wandelaars nu al zin hebben in deze gezelligste ééndaagse wandeltocht van Nederland! In totaal worden er ook dit jaar weer 16.000 wandelaars verwacht. Inschrijven voor een van de vier afstanden is zowel voor individuele deelnemers als voor groepen mogelijk op www.damtotdamwandeltocht.nl


#degezelligste

De Dam tot Dam Wandeltocht staat bekend om de unieke gezelligheid en bijzondere startlocatie in het hartje van Amsterdam, namelijk voor het paleis op de Dam. De wandeltocht is niet alleen voor de deelnemers een feestje, maar ook voor de bewoners, van zowel Amsterdam als Zaandam. Denk aan versierde straten, uitgebreide verzorgingsposten en onderweg speelt er op vele locaties gezellige muziek. Voor het wandelevenement van Le Champion wordt op social media niet voor niets de hashtag: #degezelligste gebruikt.


Tot nu toe kwamen de meeste inschrijvingen binnen voor de 20 km. Met vier afstanden is er bij de Dam tot Dam Wandeltocht voor iedereen een route, er is zowel gedacht aan de recreatieve wandelaar als aan de wandelaar die een grotere uitdaging zoekt. De 20, 27 en 42 km starten voor het Paleis op de Dam. Vanaf hier gaat de route via knusse straatjes en diverse grachten door het bruisende centrum van Amsterdam. Daarna volgen de routes grotendeels het parcours van de Dam tot Dam loop, die de volgende dag plaatsvindt. De 10 km start in het Dam tot Dam Park. Wandelaars gaan door het Darwinpark, langs de Zaan met zijn havens en de cafés op de Zaanse Dam. De finish van alle afstanden is in het Dam tot Dam Park in Zaandam waar de deelnemers met livemuziek worden ontvangen.


Dam tot Dam Weekend

Naast de Dam tot Dam Wandeltocht vinden er in het weekend van 21 en 22 september nog meer evenementen van Le Champion plaats. Op zaterdagavond kun je deelnemen aan de hardloopwedstrijd Damloop by night (5 Engelse Mijl), zondag de Dam tot Dam FietsClassic en het grootste hardloopevenement van Nederland: de Dam tot Damloop (10 Engelse Mijl). Het Dam tot Dam Weekend is met 87.000 deelnemers het meest sportieve weekend van ons land. Combineer eventueel het wandelen met hardlopen of fietsen.


Inschrijven

Wandelaars kunnen zich t/m 10 september inschrijven via www.damtotdamwandeltocht.nl. Op de dag zelf inschrijven is niet mogelijk. Deelnemers kunnen kiezen uit de vier afstanden en kunnen zich individueel of als groep inschrijven. Bij inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doneren aan het goede doel: Pink Ribbon.