AMSTERDAM - Na een evaluatie met de Commissie TopKorfbal van AKC Blauw-Wit is besloten om het aflopende contract met Erik van Brenk niet te verlengen.


Erik heeft twee seizoenen aan het roer gestaan binnen de selectie van de Amsterdamse club. Samen met Mark van der Laan bereikten zij in het eerste jaar handhaving met een sterk gewijzigde spelersgroep. Met 10 punten toch naar de degradatiepoule, maar in die poule eigenlijk nooit in gevaar geweest voor degradatie. Ook in het 2e seizoen hebben onder impuls van Van Brenk nieuwe spelers hun weg gevonden naar Blauw-Wit.

Het team is nu volop in strijd om afstand te nemen van de plekken 8 en 9. Het staat nu op een gedeelde 6e plek.

Beide partijen denken dat er nieuwe impulsen nodig zijn om de selectie structureel en over een langere periode naar de volgende fase te begeleiden.

Van Brenk: “AKC Blauw-Wit staat voor een belangrijke fase met betrekking tot hun topkorfbal toekomst. Via nieuw te ontwikkelen beleid en een staf die zich hier langer aan wil binden willen zij nieuwe stappen maken richting deze toekomst. Hierbij wens ik AKC Blauw-Wit veel succes.”

“Mijn vizier blijft volledig gericht op dit seizoen en de huidige spelersgroep. Een mooie groep waar ik met veel plezier mee samenwerk en waarin ik zal blijven investeren voor hun verdere ontwikkeling.”