AMSTERDAM - Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II op een degelijke wijze in winst weten om te zetten. Na 22 minuten hadden de Amsterdammers al een 2-0 voorsprong opgebouwd door goals van Kasper Dolberg en Frenkie de Jong, en in deze stand kwam geen verandering meer.

Na twee opgelegde kansen voor Neres en Dolberg in de openingsfase scoorde laatstgenoemde in de elfde minuut wel toen hij van buiten het strafschopgebied uithaalde. Ruimm tien minuten later werd die score verdubbeld door De Jong die het eindpunt was van een mooie aanval waarbij Tagliafico de assist verzorgde.

Hierna speelde de ploeg van trainer Erik ten Hag de wedstrijd geconcentreerd uit en de score had nog hoger op kunnen lopen waren het niet dat Willem II-doelman Wellenreuther in uitstekende vorm verkeerde. Ten Hag zal echter het meest content zijn over het feit dat zijn ploeg ongeschonden uit de strijd kwam met het oog op de uitwedstrijd tegen Benfica komende woensdag.

Ajax - Willem II 2-0 (2-0)
11. Dolberg 1-0
22. De Jong 2-0

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne (67. van de Beek), De Jong, Neres, Ziyech (86. Labyad), Dolberg (54. Huntelaar), Tadic.

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Anita, Lewis, Heerkens, Palacios; Lieftink (68. Kolovos), Llonch, Crowley; Saddiki (35. Meissner), Sol, Avdijaj