ENSCHEDE - Ajax heeft na een moeizame eerste helft met 2-5 gewonnen van FC Twente. Noa Lang kroonde zich matchwinner door bij zijn basisdebuut drie goals te maken.

Ajax moest echter eerst even wakker geschud worden want de thuisploeg kwam verrassend sterk voor de dag met allereerst een wonderschoon doelpunt van Keito Nakamura gevolgd door een treffer van de geheel vrijstaande Aitor Cantalapiedra: 2-0. Na een half uur vond Ajax de aansluiting toen Noa Lang op aangeven Ziyech de 2-1 wist te maken, wat tevens de ruststand bleek.

In de tweede helft stelde de ploeg van Erik ten Hag echt orde op zaken. Binnen vijf minuten scoorde Lang op een voorzet van Van de Beek de gelijkmaker en invaller Klaas-Jan Huntelaar zorgde voor het eerst voor een voorsprong door een bal in de kruising te jagen. Het verzet van FC Twente was gebroken en zowel Lang als Huntelaar scoorden nogmaals met een 2-5 eindstand tot gevolg.

FC Twente - Ajax 2-5 (2-1)

15. Nakamura 1-0
19. Cantalapiedra 2-0