AMSTERDAM - Ajax heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC met 1-0 gewonnen. Niet voor het eerst in deze voorbereiding was Zakaria Labyad weer eens belangrijk voor de Amsterdammers. Met een vrije trap zorgde hij voor de enige treffer van de avond.


Die goal viel al vroeg in de wedstrijd en er kwam ook wat geluk bij kijken omdat de trap van Labyad richting de goal onderweg nog door van richting werd veranderd. Via Alvarez, Schuurs en Labyad kreeg Ajax nog meer kansen, doch had het ook zo maar 1-1 kunnen zijn bij een kopkans voor Karim Rekik. De inzet van de Nederlandse verdediger ging echter over het doel.

Na de rust kreeg Ajax nog kansen via onder meer Labyad en Van de Beek, maar gescoord werd er niet meer. Een hoogtepunt was de rentree van David Neres die na lang blessureleed terugkeerde in het elftal. Toch was er ook even schrik toen Daley Blind, die eerder te kampen heeft gehad met hartklachten, even in elkaar zakte. Blind liep op eigen kracht van het veld, waardoor het hopelijk lijkt mee te vallen.