EMMEN - Ajax houdt de druk op koploper PSV door op woensdagavond de uitwedstrijd bij FC Emmen met gemak te winnen. De ploeg van trainer Erik Ten Hag moest in het laatste half uur nog wel twee treffers incasseren nadat men in het eerste uur vijf maal gescoord had.

Bij rust stonden de Amsterdammers reeds met 0-2 voor. De toon werd gezet door Donny van de Beek die al in de 9e minuut een voorzet van Klaas Jan Huntelaar wist af te ronden. Tegen de rust schiet Daley Blind raak na een vrije trap van Lasse Schöne.

Na de pauze werd het duel in rap tempo definitief beslist. David Neres schiet een rebound raak als keeper Scherpen moet lossen na een vrije trap van Dusan Tadic en twee minuten later maakt Huntelaar zijn honderdste goal in de eredivisie. Na de 0-5 van Neres zorgen een eigen doelpunt van Tagliafico en een late treffer van Arias voor een 2-5 eindstand.

FC Emmen - Ajax 2-5 (0-2)
9. Van de Beek 0-1