VENLO - Ajax heeft zaterdagavond het uitduel bij VVV-Venlo met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. Lang leek het duel op 0-0 af te stevenen zelfs nadat Klaas Jan Huntelaar vlak voor tijd een beuk in de rug kreeg. Scheidsrechter Blom zag hier in eerste instantie geen strafschop in, doch de video-scheidsrechter wel waarna Dusan Tadic vanaf de strafschopstip de enige treffer mocht maken.

Ajax kreeg in de eerste helft al voldoende kansen, maar stuitte keer op keer op Lars Unnerstal, die sterk stond te keepen bij de thuisploeg. Vlak voor rust werd Ajax geholpen door de VAR toen een doelpunt van Samuelsen werd afgekeurd na een overtreding op Tagliafico. Aan Ajax-zijde was David neres inmiddels uitgevallen met een hamstringblessure en vervangen door Zakaria Labyad.

In een slordige tweede helft kreeg Ajax de kansjes wederom niet langs Unnerstal en moest het enkele malen bedachtzaam zijn bij gevaarlijke counters van VVV. Toch leek het duel doelpuntloos te eindigen tot dat Huntelaar gevloerd werd en Tadic zich tot matchwinnaar mocht kronen.