AMSTERDAM - De Ajax-vrouwen hebben een uitstekende positie verschaft om zich over twee weken te plaatsen voor de laatste zestien van de Champions League. Woensdagavond wist de ploeg van trainer/coach Benno Nihom met 2-0 te winnen van Sparta Praag.

De eerste helft had twee gezichten want Ajax startte voortvarend waarbij de Tsjechische ploeg nauwelijks onder de ruk vandaan kwam. Opmerkelijk genoeg nam Sparta Praag vanaf de twintigste minuut het initiatief over en kroop Ajax een paar keer door het oog van de naald.

Ook in de openingsfase van de tweede helft moest Ajax-keepster Marieke Ubachs nog een keer goed pareren, maar uit de daaropvolgende aanval nam de thuisploeg een voorsprong toen Vanity Lewerisa een pass gaf op Lina Salmi die vanuit een moeilijke hoek raak schoot. Die voorsprong bleek bevrijdend te werken want nog geen tien minuten daarna schoot kelly Zeeman een vrije trap in de bovenhoek en was de wedstrijd feitelijk beslist. De gasten probeerden het nog wel maar doelvrouwe Ubachs bleek deze avond een van de uitblinker waardoor Ajax het op woensdag 26 september in Praag kan afmaken.

Ajax - Sparta Praag 2-0 (0-0)