AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax zijn vrijdagavond tegen hun eerste thuisnederlaag van het seizoen aangelopen. In de wedstrijd tegen FC Twente ging de ploeg van trainer/coach Benno Nihom met 1-2 onderuit.

De laatste seizoen waren de duels tussen Ajax en FC Twente steevast topwedstrijden. Dit seizoen staan de ploegen echter in de subtop en lijkt PSV vooralsnog de hegemonie te hebben over genomen. Toch werd het een spannend duel op De Toekomst waar het venijn hem in de staart zat.

In de eerste helft was FC Twente de bovenliggende partij en op slag van rust was het Joëlle Smits die met een handig lobje keepster Lize Kop verschalkte. Na de pauze nam Ajax meer initiatief, maar duurde het nog lang voor de gelijkmaker viel. Met nog acht minuten op de klok was het uiteindelijk Vanity Lewerissa die de bal vanuit een corner tegen de touwen kopte. Een gelijkspel leek aanstaande maar in de uiterste slotfase kreeg de thuisploeg toch het deksel op de neus toen Smits haar tweee van de avond maakte.