AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben in de strijd om de landstitel averij opgelopen. De ploeg van trainer Danny Schenkel kwam in de thuiswedstrijd tegen PSV niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Ajax komt daardoor in punten gelijk met FC Twente dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Het werd een moeizaam duel voor de Amsterdamse vrouwen op De Toekomst al had de thuisploeg wel het beste van het spel. PSV had in keepster Sari van Veenendaal echter een uitblinkster. In de eerste helft wist zij met een knappe redding Jonna van der Velde van het scoren af te houden.

Ook in de tweede helft liet Van Veenendaal zich gelden, onder meer bij een poging van haar voormalige ploeggenoot Romée leuchter. In de slotfase leek Ajax alsnog de zege te pakken, maar Chasity Grant mikte op de paal: 0-0.