AMSTERDAM - De Ajax-vrouwen gaan met een goed gevoel de kampioenscompetitie in. De regerend landskampioen won vrijdag met 2-0 van koploper PSV waardoor men met vier punten achterstand de kampioenscompetitie in gaat.

Het was een verdiende zege voor de ploeg van trainer Benno Nihom. In tegenstelling tot de wedstrijd eerder dit seizoen in Eindhoven wist Ajax zich terecht te belonen. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong toen een schot van Ellen Jansen door Eshly Bakker van richting werd veranderd. Ajax kroop hierna wel drie keer door het oog van de naald toen PSV de paal en de lat wist te raken, maar behield wel het betere van het spel. In de tweede helft kwam dit tot uitdrukking in de cijfers toen Jansen een voorzet van Lewerissa kon binnen werken waarna Ajax het duel gecontroleerd uitspeelde.

Ajax begint komende vrijdag 15 februari de kampioenscompetitie met een uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Koploper PSV, FC Twente en ADO Den Haag zijn de overige drie ploegen in de poule.

Ajax - PSV 2-0 (1-0)
22. Bakker 1-0
64. Jansen 2-0