NIJMEGEN - De vrouwen van Ajax hebben voor de vijfde keer in de historie de KNVB-beker veroverd. Waar de mannen zondag in de finale verloren van PSV, waren de Amsterdamse vrouwen in de finale te Nijmegen met 2-1 te sterk voor de rivaal uit Eindhoven.


Ajax was voor de rust duidelijk de betere ploeg. Romée Leuchter stuitte op keepster Lisan Alkemade, schoot daarna over en bediende uiteindelijk Nadine Noordam,die de bal precies in de hoek schoof.

PSV, dat in z'n vier vorige finales drie keer van Ajax verloor, maar vorig jaar in de finale te sterk was voor ADO Den Haag, beet na rust veel meer van zich af. Nadat de lat een tweede Ajax-treffer van Chasi tyGrant had voorkomen, tikte Amalie Thestrup de gelijkmaker achter keepster Regina van Eijk, na goed voorbereidend werk van Anika Rodríguez. Twee minuten later kopte Leuchter raak tegen haar voormalige ploeg na een spatzuivere voorzet van Victoria Pelova. Ajax hield stand en zodoende mocht aanvoerster Stefanie van der Gragt uit handen van Edwin van der Sar de beker in ontvangst nemen.